De voordelen van een Esschert popcornpan:
- Lange steel, gebruik de pan ook boven het kampvuur!
- Materiaal: Sterk metaal
Popcorn pan BBQ voor boven een open vuur (1.6 Liter)
Deze popcorn pan met lange steel is de ideale keuze voor het maken van popcorn boven een vuurtje, zoals een kampvuur of houtkachel. De lange steel zorgt ervoor dat je de pan op een veilige afstand van het vuur kunt houden, zodat je je handen niet hoeft te branden tijdens het maken van de popcorn.
Het panontwerp is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat de popcorn perfect wordt gepoft, zonder dat het verbrandt of aan de pan blijft plakken. Het panhuis is gemaakt van hoogwaardig staal, wat betekent dat het sterk en duurzaam is, en tegelijkertijd goed warmte geleidt om ervoor te zorgen dat de popcorn op de juiste manier poft.
Met deze popcorn pan kun je gemakkelijk een grote hoeveelheid popcorn maken voor jezelf en vrienden tijdens een avondje kamperen of bij het vuur in de tuin. Het is ook een leuke manier om kinderen te betrekken bij het koken en om te genieten van een gezonde snack buiten. Probeer ook verschillende smaken en kruiden om je popcorn mee te vermaken, zoals kaas, karamel of chilipeper.
In samenvatting biedt deze popcorn pan met lange steel een gemakkelijke en veilige manier om popcorn te maken boven een vuurtje, en is het een duurzame keuze voor al je kookavonturen in de buitenlucht.
Popcornpan kampvuur – Hoe kun je popcorn maken boven een vuurtje?
Popcorn is voor velen een favoriete snack tijdens een bioscoopbezoek, gewoon bij een avondje thuis voor de televisie of, nog leuker, boven een knisperend vuurtje.
Wat heb je nodig?
- Een zakje pofmaïs (maïs speciaal geschikt om popcorn te maken)
- Deze speciale Esschert Design popcorn pan
- Plantaardige olie die je op hoge temperaturen kunt verhitten (bv. zonnebloemolie, maïsolie of lijnzaadolie)
- Extra smaak: wat (poeder)suiker of zout, of kruiden
Zo ga je te werk
- Giet een scheutje olie in de popcorn pan en zet deze in het open vuur.
- Maïs poft op 200°C en om te testen of de pan heet genoeg is, kun je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg.
- Strooi een dun laagje maïs om de bodem van de pan compleet te bedekken. Meer is niet nodig, want de popcorn wordt namelijk 8 keer groter in volume.
- Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maïskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
- Kijk niet onder het deksel, maar laat de maïs poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
- Schep de warme popcorn uit in een kom en bestrooi naar smaak met wat suiker, zout of kruiden. Smullen maar!
Reviews
Filters wissenThere are no reviews yet.