De eigenschappen van een terraskachel met pizza oven in het kort:
- Altijd een pizza met een knapperige korst
- Gemaakt van dik staal
- Inclusief pizzasteen (wordt in twee delen geleverd, totaal 35 cm breed en 30 cm diep)
Terraskachel met pizza oven
Er is niets leuker dan samen met vrienden of familie zelfgemaakte pizza’s bakken in je eigen tuin. Met deze houtgestookte pizzaoven ben je verzekerd van een authentieke Italiaanse pizza met een heerlijk knapperige korst. Met deze pizzaoven is het altijd mogelijk om de perfecte knapperige korst te bereiken, want de bijgeleverde pizzasteen zorgt hiervoor.
Een zwarte terraskachel met pizza oven voegt extra sfeer toe aan jouw tuin. Gezellig samenzijn in de tuin wordt hierdoor nog aangenamer. De zwarte terraskachel met pizza oven van Esschert Design is modern en strak vormgegeven, wat zorgt voor een eyecatcher in je tuin. Bovendien is deze kachel voorzien van een speciale coating, waardoor hij lang meegaat.
Pizza ovens zijn ook verkrijgbaar in roestkleur. Het kopen van een pizza oven doe je eenvoudig en snel op Tuinhaardxxl.nl.
Tips voor het bakken van echte Italiaanse pizza’s
TIP 1: temperatuur van de pizza oven
Zorg ervoor dat de pizza oven minimaal 250 graden is en geef de pizzasteen voldoende tijd om op temperatuur te komen. Neem daarom een half uur de tijd voordat je begint met bakken. Om te zien of de pizzasteen op de juiste temperatuur is, kun je het volgende trucje gebruiken. Strooi wat bloem op de steen en als deze binnen ongeveer 30 seconden bruin kleurt, dan is de steen op temperatuur. Als dit niet het geval is, is de steen nog niet heet genoeg. Als de bloem direct verbrandt, dan is de steen te warm. Wrijf in dat geval met een licht vochtige theedoek (wikkel deze om een pizzaschep) drie keer in een ronddraaiende beweging over de steen om de temperatuur met 20-25 °C te laten dalen.
TIP 2: begin met de schep
Vanuit een bolletje pizzadeeg kun je gemakkelijk een pizzavorm maken, dit kan iedereen! Leg je pizza alvast op je pizzaschep voordat je hem gaat beleggen, om ervoor te zorgen dat hij zijn ronde vorm behoudt. Zorg ervoor dat je schep vooraf licht met bloem bestrooid is. Of je nu mini-pizza’s, kleine pizza’s of grote pizza’s wilt maken, dezelfde werkwijze geldt. Op deze manier zal de pizza niet aan de schep blijven plakken. Als je je familie wilt verrassen met échte Italiaanse vakmanschap, dan zul je moeten oefenen. Een handige tip is om een theedoek of klein kussentje op je werkblad te leggen en deze met behulp van de pizzaschep op te tillen. Dit scheelt veel pizzadeegbolletjes en zodra je de slag te pakken hebt, gaat het gemakkelijker 😉.
TIP 3: voorkom dat de pizza aan de steen blijft plakken
Strooi vlak voordat je de pizza op de pizzasteen laat glijden wat bloem op de steen, zodat het deeg niet vastplakt. Schuif met een snelle beweging de pizza vanaf de schep op de pizzasteen. Op deze manier voorkom je dat de pizza aan de schep blijft kleven.
TIP 4: altijd een knapperige korst
Beleg je pizza niet te dik of met ingrediënten die veel vocht loslaten, want dit zorgt ervoor dat je geen knapperige korst krijgt.
LET OP
Dit product kan na enkele keren gebruik gaan roesten. De verf kan door hitte gedeeltelijk afbladderen. Voor onderhoud kun je een kachelspray bijbestellen om het product tegen roestvorming te beschermen en om zijn mooie zwarte kleur te behouden.
Reviews
Filters wissenThere are no reviews yet.