De eigenschappen van een Esschert pizzasteen van 30 cm:
- Gemaakt om overheerlijke pizza’s te bakken
- Voor een heerlijk krokante Italiaanse bodem
- Eenvoudig in gebruik
- Leuk idee voor verjaardagen!
Esschert Design – Pizzasteen bbq | Tuinhaard pizza
Buiten koken boven het vuur is een echte belevenis voor jong en oud. Verras je vrienden en familie met heerlijke pizza’s. Je zult versteld staan van hoe goed de pizzasteen van Esschert presteert.
Pizza’s maken op een pizzasteen
Een pizza bakken is nog nooit zo eenvoudig geweest als met deze Esschert Pizzasteen bbq. Kies knapperige groenten, verse kruiden en heerlijke kaas als favoriete toppings op een knapperige Italiaanse pizzabodem. Natuurlijk kun je ook je eigen favoriete groenten/vlees kiezen.
Pizzasteen van 30 cm in gebruik
Deze ronde pizzaplaat kan zowel op de barbecue als in een oven worden gebruikt. De steen absorbeert de warmte van de barbecue of oven, waardoor de pizza langzaam en gelijkmatig bakt met een krokante bodem als resultaat. Een echte knapperige bodem krijg je alleen met een pizzasteen. Doordat de pizzasteen het vocht uit het deeg absorbeert, wordt de bodem van de pizza lekker knapperig.
Pizzasteen afkoelen & schoonmaken
Na het genieten van een Italiaanse pizza is het belangrijk om de pizzasteen goed te laten afkoelen. Koel de pizzasteen nooit af onder een koude kraan, want door grote temperatuurverschillen kan deze barsten. Laat de pizzasteen gewoon rustig afkoelen! Er kunnen na verloop van tijd vlekken op je pizzasteen ontstaan, maar dit is geen probleem. Hardnekkig vuil kun je proberen te verwijderen met een spatel of draadborstel. Als je de pizzasteen grondiger wilt reinigen, kun je een vochtige doek gebruiken. Spoel de steen niet af met water, want deze neemt water op als een spons. Gebruik bij het schoonmaken nooit afwasmiddel of zeep.
“Slijtage” van een ronde pizzaplaat
Na enkele keren gebruik merk je dat de pizzasteen van kleur verandert. Dit is normaal en heeft geen invloed op de prestaties van de pizzasteen. Na verloop van tijd kunnen er kleine haarscheurtjes ontstaan als gevolg van de hoge temperaturen, maar dit heeft ook geen nadelige effecten op het bakken van overheerlijke Italiaanse pizza’s :-).
Tips voor het gebruik van een 30 cm pizzasteen op een barbecue
- Zorg ervoor dat de barbecue minimaal 250 graden Celsius bereikt.
- Schuif alle kolen naar één kant van de barbecue (indirecte grillmethode).
- Plaats het grillrooster en leg de pizzasteen op de barbecue tijdens het voorverwarmen (dit duurt ongeveer 20 minuten totdat de pizzasteen de juiste temperatuur heeft).
- Zorg ervoor dat de temperatuur tussen de 250 en 300 graden Celsius blijft.
- Strooi een beetje meel of bloem op de pizzasteen.
- Beleg je overheerlijke pizza :-).
- Schuif voorzichtig de belegde pizza op de steen (het is handig om een pizzaschep te gebruiken).
- De pizza heeft 5 tot 10 minuten nodig om te garen (afhankelijk van de dikte van de bodem) en houd het deksel gesloten.
- Gebruik je pizzaschep om te controleren of de onderkant van de pizza een mooie bruine kleur heeft. Is de pizza klaar? Haal hem voorzichtig met pizzaschep van het rooster.
- Nog een pizza? Herhaal dezelfde stappen. Als je klaar bent, laat dan eerst de pizzasteen afkoelen op de barbecue voordat je deze schoonmaakt. LET OP: laat hem nooit met water afkoelen.
Beoordelingen
Filters wissenEr zijn nog geen beoordelingen.